2014. december 3., szerda

Szezámmagos csirkemell

A kelet is néha bekacsingat a konyhámba, főleg ha változatosságra vágyunk!

Szezámmagos csirkemell


Hozzávalók:
  • csirkemell
  • bunda
  • máz

Hozzávalók:
A bundához
  • 0,5 kg csirkemell
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez

A csirkemellet kicsi csíkokra vágtam, kockáztam. A lisztet a többi összetevővel kikevertem, sűrű palacsintaszerű tésztát készítettem.
A húscsíkokat lisztel megszórtam, és belemártottam a masszába egyesével, majd bő, forró olajban kisütöttem. 
Végül kiszedve lecsepegtettem, és rögvest a mázba forgattam.


Hozzávalók:
A mázhoz
  • 1 evőkanálcsili, vagy Erős Pista (ha lehet házi)
  • 2 evőkanál ketchup (ha lehet házi)
  • 1 evőkanálnyi szójaszósz
  • 3-4 evőkanál méz
  • szezámmag


Laktató, finom, pikáns étel, köret nélkül fogyasztható.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...