2014. december 9., kedd

Sajtos borzaska Jutka módra

Nagyon finom vendégváró falat! Kellemesen sós, és.... gyorsan elfogy!
Sajtos borzaska Jutka módra



Hozzávalók:

A kelt tésztánkat kinyújtjuk, és a közepére rakjuk a vajas tésztát, és mint a vajastészta hajtogatásánál, elvégezzük ugyanazon folyamatokat.
Kinyújtjuk a kész már összehajtogatott, kicsit pihentetett tésztát, kb 5-7 mm vastagságúra, és kis korongokat szaggatunk belőle. Sütőpappírral kibélelt tepsibe helyezem, és megkenjük tojássárgával, kis reszelt sajttal megszórjuk, és megsütjük őket. Ha kicsit pirosodik a teteje akkor jó!




Közben elkészítem a krémet!
A vajat felhevítjük, a lisztel világos rántást készítünk, felöntjük tejjel, de csak aprózva, nehogy híg legyen, és belekeverjük a reszelt sajtot (10 dkg), sózzuk, besűrítjük. Kenhető krémet kell kapnunk!

A meghűlt korongok alsó felét megkenjük a krémmel, és talpuknál fogva kettőt összetapasztunk. Reszelt sajtban a tapasztott résznél meghempergetjük.



Kész! Nagyon finom, gyorsan elfogy! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...