2014. december 10., szerda

Pillecukor

Az édesség semmiképpen nem hiányozhat, így karácsony közeledtével, pillecukorral várjuk az ünnepeket!!
Könnyed, puha ellenállhatatlan!

Pillecukor



Hozzávalók:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl víz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 tasak 10 g-s zselatin
  • porcukor+étkezési keményítő a forgatáshoz
  • csipet só
  • olaj a kenéshez
  • aroma, vagy gyümölcslé, esetleg színezék
  • robotgép

A cukrot, a mézet a csipet sóval, vízzel egy edényben felforraltam és 4 perc alatt szirupot főztem, vigyázva, mert habzik, ezért is folyton kevergettem!

Egy keverőtálba a zselatint fél dl vízzel elkevertem és állni hagytam. Hozzátettem a gyümölcslevet (vagy aromát).
A tálba a zselatinhoz apránként, míg el nem fogy tettem a forró szirupból és robotgéppel folyamatosan kevertem. Addig dolgoztam, míg a massza fehéredésnek nem indult és fel nem tekeredett a keverőpálcákra a ragacs.
Egy lapos kockás aljú műanyag tálat olajjal kikentem és beleöntöttem a masszát. Hidegen kihűtöttem, hogy szilárduljon, majd porcukros és keményítős tálcára borítottam, felitatva papírtörlővel róla a felesleges olajat (vigyázva, mert ragad!) és felvágtam kockára a pillecukrot, beleforgattam a porcukros keményítős porba. Szükség esetén megismételhetjük a hempergetést. Hetekig eláll(na), hisz cukorból van! 



Általában én dupla, vagy tripla adagot szoktam készíteni. Lehet több ízben, és lehet felemás is, mint a képen!

Igazi karácsonyi csemege! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...