2014. december 10., szerda

Lakhegyi rakott tarja gazdagon

Ó hát mit is készítsen az ember lánya, fejtörést okoz a főzés! Ha kérdezzük a családot, válasz: "Nekem mindegy, én mindent megeszek" , de ha odatoljuk eléjük az ételt, finnyáskodnak, hogy nem szeretem, mást ettem volna..., stb...
Ez az étel, viszont simán elnyeri mindenki tetszését!

Lakhegyi rakott tarja gazdagon



Hozzávalók:

  • 1 kg tarja
  • 1 kg burgonya
  • 3 kanál zsír
  • só 
  • bors
  • 10 dkg pulykamellsonka
  • 10 dkg füstölt főtt tarja
  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg edami sajt

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, félrerakjuk, addig is hűl. A tarját felszeleteljük, tepsibe, vagy jénaiba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk két kanálnyi zsírt, és betoljuk az előmelegített sütőbe, ott pirosra sütjük, de közben 2-3 -szor megforgatjuk. 
Közben a hagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és a lisztet rászórjuk, közben szétszedjük karikákra. A maradék zsiradékon megpirítjuk.
A sonkákat, és a füstölt tarját felcsíkozzuk, szinte szálkázzuk.
A sajtot lereszeljük.



Ha kész a tarjánk, kivesszük a sütőből, és kiemeljük a jénaiból a húsokat, a zsiradékjára rádobjuk a megpucolt és durván felszelt burgonyát, megforgatjuk, kicsit sózzuk. Vissza tesszük a húsokat, rászórjuk a felaprított sonka és füstölt tarja csíkokat, majd a pirított hagymát, és a reszelt sajtot.



Vissza toljuk a sütőbe, pirosra sütjük.


Jó kis kovászos uborkával, csalamádéval az igazi!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...