2014. december 8., hétfő

Krumpli prósza

Igazi zalai étel, jó kis vacsora, a gyerekeim kedvence! :)



Krumpli prósza

Hozzávalók:

  • 5-6 közepes burgonya
  • 2,5 dl kefir (aludt tej)
  • 5-6 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanálnyi zsír a sütéshez (vagy olaj)
  • 3-4 gerezd fokhagyma a kenéshez
  • 2-3 dl tejföl

Az igazi zalai prószát tepsiben sütik, de én a másik serpenyős változatot szoktam, mert ezt szeretjük.

Nem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recept alapján készítem el!
A burgonyát meghámozom, sajtreszelőn lereszelem, ha nagyon leves, akkor kinyomkodom a feles nedvet belőle. Hozzáütöm a tojásokat, a sót, kefirt, lisztet, és összekeverem.




Serpenyőben felolvasztom a zsírt, és merőkanálnyi tésztát rakok rá, eligazgatom, hogy vékony legyen úgy kb. 7 mm. Ha az alja megpirult, megfordítom, és a másik felért is megpirítom. kiveszem lecsöpögtetem.

A fokhagymákat lereszelem, kis sóval és vízzel kencét készítek, amivel megkenhető a prósza.

Tejföllel a végén meglocsoljuk ízlés szerint, és melegen fogyasszuk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...