2014. december 10., szerda

Dupla csokis szülinapi torta

Dupla csokis szülinapi torta




Elkészítsük először a piskótát

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaó (jó minőségű)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor


A tojásokat felütjük, különválasztjuk a sárgákat és a fehérjéket. A fehérjét felverjük kemény habbá, majd hozzátesszük a cukrot, azzal tovább verjük, míg el nem olvad benne! A sárgákat is hozzátesszük, és míg teljesen el nem keveredik verjük vele. A lisztben elkeverjük a sütőport, a kakaót, szitán beleszitáljuk a tojáshabba, de közben óvatosan egy körívben fakanállal eldolgozzuk benne!
A tortaformát, vagy tepsit kivajazzuk, és beleöntjük a piskótamasszát, majd megsütjük közepes hőfokon. 20 perc elteltével rápillantunk, tűvel ellenőrizhetjük, hogy meg sült-e, ha nem tapad rá a tűre a massza akkor kész, de különben illatáról már érezni lehet, mikor készült el a tésztánk. Hagyjuk kihűlni, majd sütőpappírra óvatosan kiborítjuk, úgy hogy alulra kerüljön a teteje, és az alja felülre kerüljön, és 3-4 lapra szeljük.


Dupla csokikrém

Hozzávalók:

  • 1,5 csomag csokiízű pudingpor
  • 0,5 L tej
  • 2 kanál kakaópor
  • 1 tábla étcsokoládé (jó minőségű) + a bevonáshoz 2 tábla
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kocka margarin (250g)


A tejet felforraljuk, és hozzákeverjük, a már előre kevés tejjel kikevert pudingot. Hagyjuk kihűlni. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, kakaóval, és ebbe óvatosan kis adagokban hozzákeverjük a már kihűlt pudingot. A csokoládét felolvasszuk, és nem túl forrón!, folyamatosan hozzákeverjük a krémhez. Géppel érdemes dolgozni! Nagyon finom krémes állagot kapunk.

Töltés:

A lapokra szelt tortaformát szépen megtöltjük, megkenjük, sorban, majd eligazgatjuk, megnyomkodjuk, hogy egyenletes legyen.

Bevonás:
A csokoládét vízgőz felett felolvasszuk, ha túl sűrű lenne, akkor jó minőségű margarinnal hígítjuk. Vigyázzunk, mert a margarinok többsége vízzel van telítve, ezért összekaphatja a csokoládénkat! Ezért én ki szoktam sütni (zsírjára, hogy elpárologjon a felesleges víz) és a visszamaradt zsiradékot adom a csokihoz, persze folyamatos keverés mellett.
Tehát ezzel a csokival szépen óvatosan beborítjuk, kenjük a tortánkat, minden oldalról.

Díszítés:
Maradék csokikrémmel, csokoládé darabokkal, drazsékkal, stb....





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...