2014. november 25., kedd

Töltött csirkecombok Judit módra


Gyorsan, nincs időd, és nagyon finomat akarsz? Legjobb és laktató dolog, nem is kerül sokba! Készíts töltött csirkecombokat Judit módra!

Töltött csirkecombok Judit módra



Hozzávalók:
  • 6 db csirke felső comb (bőrös)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi összevágott petrezselyemlevél
  • 1,5 db szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • őrölt bors (fehér)
  • 2 evőkanálnyi olaj, vagy zsiradék

A combokat tisztítás után, sóztam, borsoztam, félreraktam. A zsemlét hideg vízbe beáztattam, hogy szívja meg magát. Egy serpenyőben (teflon) olajon üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát, hozzátettem a petrezselyem zöldet, cseppet azzal még pirítottam, majd lehúztam a lángról a serpenyőt. Az előzőleg beáztatott zsemléket kinyomkodtam, kicsavartam, és rátettem szétmorzsolva a hagymára, ráütöttem a tojásokat, és gyorsan elkevertem, merthogy a tojás így még keverhető. Sóztam, borsoztam, és visszatettem a lángra, addig, míg a tojás egyneművé nem vált, besűrítve a keveréket. Hűvös helyre tettem, kihűlésig, illetve addig, hogy dolgozni tudjak vele. 
A csirkecombokat tisztítás után, sóztam, borsoztam, a bőrt az ujjammal felemelve alákanalaztam a tölteléket, illetve a csont mentén késsel rést nyitottam, oda is töltöttem. Egy kiolajozott jénaiba, bőrös részével felfelé behelyeztem a húst.  Előmelegített sütőben, fedetlenül, pirosra sütöttem.

Köretnek rizst, burgonyapürét, hasábburgonyát adtam, de zöld körettel is nagyonfinom.

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...